Laadt de batterijen weer eens op...


De Haute-Marne, het zuidelijkste departement van de Champagne regio, is een gebied met veel natuurschoon, uitgestrekte bossen, ruim 240.000 ha, afgewisseld met kronkelende riviertjes, heuvels, hoogvlakten en dalen. Er ontspringen bronnen van 4 rivieren: de Maas (la Meuse) bij Pouilly, de Marne en de Seine ten zuiden van Langres en de Aube ten zuiden van Auberive. De hoofdstad is Chaumont. In het zuidelijkste deel van de regio ligt het plateau van Langres. Een bezoek aan deze machtige vestingstad is zeker een bezoek waard.

Le Colibri ligt in het dorpje Neuvelle-lès-Voisey op 15 minuten afstand van het thermenstadje Bourbonne-les-Bains. In het dorpje zelf zijn geen winkels, maar de rijdende bakker komt, behalve op woensdag, rond 10:30 uur langs met verse croissants en baguettes. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Bourbonne- les- Bains, hier vindt u supermarkten, tankstations, restaurants, terrasjes, apotheken, banken en postkantoor.

De omgeving leent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen en fietstochten.
Bij het huis horen 2 mountain bikes en 2 city bikes.
Natuurliefhebbers zullen tijdens wandelingen regelmatig vossen, dassen, herten en zwijnen ontmoeten.
Voor cultuurliefhebbers zijn in deze spirituele streek vele historische en culturele plaatsen in de omgeving te bezoeken.

 

 

 

 

U vindt een keur aan korte of lange trektochten langs natuur- en cultuurschatten met o.a. het historische Jeanne d'Arc pad, een deel van de route naar Santiago de Compostela en de GR 7. Een omgeving ideaal voor de rustzoeker, maar ook voor de actief ingestelde vakantieganger.

De champagne regio staat natuurlijk bekend om haar champagne. Een bezoek aan een champagne huis kan niet worden overgeslagen. Een aantal huizen zit in Epernay, hier zit onder andere het wereldberoemde Moët & Chandon. In de omgeving van Chablis zijn er voldoende mogelijkheden om wijn te proeven. Langres en omgeving staat bekend om de kwaliteit van zijn streekprodukten. In Langres, Saulxures en Andilly en Bassigny vindt u kaasmakerijen die overheerlijke Langres kaas, Gruyère, Emmentaler, Carré de l'Est, Saulxurois en geiten kaasjes maken. Een klein bijzonder wijngebiedje is Coiffy le Haut. U wordt in 2 caves hartelijk ontvangen om de champagnes, rode en witte wijnen te proeven. Architectuur, cultuur, historie en waterrecreatie vindt u in en in de omgeving van de oude vestingstad Langres.

Van mei t/m oktober zijn er op zondag vaak vide-greniers (rommelmarkten) waar je heerlijk kunt rondstruinen op zoek naar Franse hebbedingetjes.

 


Copyright © 2010 Le Colibri